underbara yran-fredag

Yran fredagen gar då kommit och gått och den var helt helt underbar!! Dagen började med en stadstur med Sara, där det inhandlades hårfärg och det fikades.
Sen färgades håret, blev mkt nöjd, har en bra färgerska. Sen pysslade jag på här hemma o fixade till mig o pimlade några glas vin innan jag tog mitt lilla pickopack och gick ner till Sara där mer vin väntade. Och där sedan en sprallig Linnéa dök upp, direkt import från Uppsala! Roligt!!

   
Kl 20.00 var vi nere i badhusparken och såg Markus Krunegård, jättejättebra, inte så bra väder dock men vad gjorde väl det. Melissa Horn spelade samtidigt på stora scenen men jag dissade faktisk henne för Krunegård den här gången, tror det var ett bra val :) Linnéa var rutinerad o smart o hade med sig en poncho..dom delade ju ut såna under kvällen helt gratis men jag hittade inte min förrän det typ slutat regnat men men..

 
Sen gick vi in på K1 och tog lite mera vin och Linnéa hittade en spindel att pussa så den skulle bli en prins kanske....?
   
Under kvällen fick vi mera sällskap av Hanna + karl och Ann-Mari och Daniel. Trevligt trevligt.
Vad Sara o Linnéa gör på den hoppande bilden, det vet jag inte, kommer inte ihåg att jag tagit den ens men rolig var den tyckte jag!

 
Sen var det det här med toaletterna. Handbalsam? vad är det licksom? jättemärkligt namn på vad jag bara antar är handdesinfektionsmedel...tyckte många andra med. Hade en liten diskussion om det med en okänd tjej i toalettkön och om hur toalettsystemet blivit sämre på yran den senaste tiden..
 
Sen var det Johnossi som fick flytta upp till stora scenen då N.E.R.D ställde in, gjorde inte mig nåt, johnossi var helt jättebra!! Tror det var här nån gång jag sprang in i Anders o Thomas igen, roligt grabbar! 
  
Sist på kvällen stod KENT, underbara vackra fantastiska KENT, har alltid gillat dom men nu mer än nånsin! Samma konsert som i borlänge så jag visste ju att bästa låten var först så det var bara knata upp i tid :) Bra är dom, bra var dom, bra kommer dom som alltid vara!

Även där träffade jag på en gammal bekant..trevligt var det ;)

Då tar vi det en sista gång då! Yran-Lördagen väntar!!


fick en ursäkt iaf

Blev ju inte helt glad när jag klev upp relativt tidigt imorse efter en yrankväll för att tvätta och ser att nån annan tagit min tid..skrev en liten lapp, inte så arg men med en viss underton av irrritation...
Had även fått ett svar och ursäkt. Så nu hoppas vi att det inte händer igen imorgon!

 


Yran-torsdagen

Då har årets yra dragit igång då, gillar't. Gör en tredagars i år, det kan jag inte ens komma ihåg när jag gjorde senaste..typ 19 år sen kanske, det är längesen det.
Gårdagen var iaf mkt mkt trevlig o rolig. Gick ner till Sara där vi satt o drack lite vin innan vi gick ner för att först lyssna på Miss Li på torget.
  
Hon var mkt bra, såg ut lite som en liten tant med hatten, men bra, det var hon!
 
Sen blev jag kär i Oskar Linnros.
    
Sen kom regnet men då satt vi under ett tak på kajplats uteservering, det var fullgrett!
 
hade aldrig trott jag skulle bli vinpimplare...

  
The Ark var bra, vi dansade o sjöng. Träffade på en gammal bekant under den konserten, det var lite märkligt men bra. Träffade även på mina gamla bekanta Thomas o Anders, det var roligt, hoppas vi ses mer under yran grabbar!!
  
Det sista vi såg var Shout Out Louds i badhusparken. Dom var bra dom med!
Men här nånsatnas fick jag nån sorts konstig neråtdipp, sockerfall lr nåt liknande. Blev på asdåligt humör och inte kunde jag rätta till det heller. Stackars Sara som fick stå ut med det, f'låt!! Vi gick till olearyd för att se om humöret kunde vända med hjälp av alkohol, för nu hade jag ju dessutom börjat nyktra till, det var ju inte heller roligt. Lite hjälpte det men inte helt... Vi gick upp mot torget o såg lite europe oxå, insåg att dom är mkt mkt gamla.. Sen vandrade vi hemåt.

Nu gäller det att ladda om inför kvällen för ingen surläpp ikväll säger jag, snälla slå mig hårt då!

Fast jag blev inte alls glad imorse, jag hade bokat tvättstugan från kl 9, går ner...men då har nån jävel tagit min tvättid! Så jag skrev en lapp o gick upp o la mig igen, sur. Gör ett nytt försök med tvätten imorrn om det går, risken kan ju finnas att jag inte mår kanon imorgon men men...

yra på nu


stråket har dragit igång, fullgrett!

Stråket startade ju i fredags som alla vet ;) Jag och Guns bestämde oss för att ta en sväng för att kolla läget lite så det gjorde vi...

  
Guns på terassen. Sen träffade vi på OPe&co, han hade hängslen på sig, blev avundsjuk på dom, måste skaffa hängslen. Träffade även på Ola, trevlig. Vi bestämde att jag ska komma ner i höst, bra beslut. Lr hur Ejan? ;)
Träffade så mkt folk som jag inte träffat på länge, jätteroligt!! Var en lugn kväll men slutade ändå med att jag vaknade på lördan med skallebank..men den gick över och blev dags att ladda om för lördan..
Fick dessutom ett nytt smeknamn på fredan, "giraffen blixten", hahaha!

     
På lördan hänge jag med Felischa och hennes polare Johanna. Mkt trevligt. Dansade till marmeladorkestern i olearys tältet m.m.m... sjukt roligt!! Har fortfarande ont i halsen och låter lite som att jag är i målbrottet..



Ja, jag klippte mig själv lite igår oxå, det var roligt.. om det blev bra, det vet man inte men roligt det hade jag :)

Dags att ladda om snart igen då


fikabesök = fullt hus

Det är när jag har folk på besök som jag inser att min lägenhet är rätt liten. Det fungerar ju som bra när det bara är jag.. men som nu ikväll när Johnny, Johan, Marina och Åke kom på besök för lite fika så finns det få sittplatser..(Maria o Pether skulle ju oxå komma men dom hade visst nåt viktigare för sig.. :P. undrar vart jag hade placerat dom isåfall...?) dags att hitta en större lägenhet, letade på nätet efter tvåor idag men det finns ju inga :( Fast det är ju trevligt att folk kommer på besök ändå!! Det var roligt att dom (ni) ville titta förbi!
Och det går ju bra när det "bara" är fika som står på menyn men att bjuda över folk på middag, det finns lixom inte, eller jo om det är ok att sitta på golvet..lr att sitta som en liten krok vid soffbordet. Jag vill ha ett riktigt kök, för jäklar vad jag skulle bjuda på middag då.. ;)

Iaf, kvällen var rolig. Kul att se dom igen, Johnny är ju normalt sett skåning nu för tiden, Johan är en hökbäckare, o Marina och Åke är dalmasar. Så kul att man kan ses när alla är samlade.

Det var också mkt roligt igår, då jag fikade med Linnéa på Paus, helt folktomt var det där, det var förvånande... Iaf, så var det min födelsedagspresent till henne, jag bjöd på fika plus att hon fick ett armband. Helt otroligt att hon är 18 nu, jag själv är ju max 22..hur går det ihop när jag alltid varit sju år äldre?? det, det vet man inte.

Det är som lite lustigt det här med åldrar, ju äldre man blir desto mindre gör åldersskillnad..för om man tänker så här, när hon var 7 var jag alltså 14, STOR skillnad. Nu när hon är 18 och jag är 22+ så känns den skillnaden mkt mkt mindre. Nu kan man som umgås med både dom som är 18 och lika gärna dom som är 35-40 och t.o.m äldre, ja jag tycker det är jätteroligt o lustigt iaf :)

Dags att sova nu. Imorgon är en ny dag på arbetet, känns som fm imorrn kan bli lite snurrig..får väl se.

Over and Out.


helgen som gått såg ut lite så här...

Fredagen hade jag först funderingar på att åka på styrdäns då det verkligen var evigheeeeter sen jag var på det så jag har nog glömt bort hur det går till.
Men så blidde det inte. Istället hängde jag och Felicia först en liten stund hos mig och sen gick vi ner til bishops uteservering, där var det nice. Vi hamnade brevid två farbröder som pratade om koppleriverksamhet, sen ringde Jenny och då fick vi genast andra planer. Vi drog ner till hamnen där vi mötte upp Jenny o gänget för att trycka in oss i en bil, vi var alltså sex personer och en Bailey. Det gick bra, så tog vi bilen till Ope för att där kliva ombord på en båt. Men innan det hann vi även med lite jordgubbspallning nånstans där ute, spännande, haha!
 Med båten styrde vi sen kosan tillbaka mot hamnen där vi stod en liten stund o bara hängde innan vi åkte vidare ut på sjön för att möta upp en liten större båt. Och här är jag nu sjuuuukt kissnödig, och att vara på vattnet när man är så jävla pissnödig är helt galet jobbigt men jag lyckades hålla mig tills vi kom tillbaka till hamnen. Där mötte vi en Ralf, det var trevligt. Sen gick vi in på Marité, och Marité på en fredag är ju hemskt, det tänkte jag inte på förrän vi var där inne.. Men lite dansande blev det iaf. Men sen fick jag o Felicia nog där så vi drog vidare upp på rocken o käkade lite nachos. Det var trivsamt. Sen gick vi till sist till tria o sa hej till bönan som jobbade. Vi tittade på lite folk, pratade med en mkt närgången norsk, ogilla!! Såg nåt gammalt ragg o log lite. Sen gick vi hem, och sen vaknade jag på lördan med skallebank utan dess like, men det ordnade upp sig på vanligt vis...
   
Gänget hänger på båten. Baileys en aning sjösjuk. Jenny & Fatima surfar..? Felicia chillar.


Så kom då lördan och bilbingo i häggenås stod på schemat, jag o Felicia hade siktet inställt på storvinsten på 75000 spänn, vi hade gjort upp planen på hur pengarna skulle fördelas mellan oss.. MEN tror ni att vi vann nåt? Nej, just det. skit oxå :( Var vi nära? Inte direkt.. 
    
Vi  hade iaf tur med vädret..lr??
  
Väntbingo börjar vi med och Felicia väntar på hespänn. Mkt gott fika hade vi med oss också, grett!

  
Sen, alla som har varit på bilbingo vet att det vid nån tidpunkt börjar alltid kännas lite småtråkigt o långsamt, så då var det dags för lekar.. "Duttleken" "hänga gubbe" "ta ett kort mellan varje nummerupprop" var några av lekarna som kördes. Tror vi misade nåt nummer under lekens gång..men roligt hade vi.
    
Det där var väl ungefär det närmaste jag var nån sorts bra vinst..

   
En bildserie på Felischa. Hon fick lite damp där en stund... ;)
 

Kolbullar hade dom såklart, nu är det ju lite för mkt fläsk i dom för att jag ska kunna äta, kanske ska be dom göra en utan fläsk i nån gång..vad är det i egentligen? vatten? smör? mjöl?

Och idag söndag har jag gått på stan med Guns och gjort av med pengar, var alldeles för mkt rea överallt för att det ska vara hälsosamt för plånboken. Sen var jag o hälsade på Andréa på djursjukhuset, det var lugnt där så det var trevligt att kunna surra lite med dom som jobbade i helgen :)

Det som står på morgondagens schema är;
1. Jobba.
2. Gå på stan efter jobbet för att köpa cykelslang så jag kan börja cykla nån gång..köpa strängar till gitarren så kanska jag lär mig spela nån gång, boka tid för klippning.
3. Möjligen åka till Lit för att se om min mor kan få liv i mina rosor som jag mördat på nåt sätt..

That´s all folks!

 


r.e.s.e.r.v nr. 25

Jaha mina vänner o er som jag inte känner.
Nu för ca 10 minuter sen vågade jag mig in o se efter resultatet på om jag kommit in på högskolan lr inte. Och svaret var precis som jag trodde det skulle vara, jag är på reservplats, 25 reserv. Så nej jag kommer inte komma in i år heller.
Piss, fan, helvete o alla andra vackra ord jag kan.

Fast samtidigt så känns det ändå rätt okej, jag får ändå jobba med det jag vill, jag har en fast tjänst, jag kan spara pengar, jag kan åka till USA i höst, jag kan tillbringa tid med mina favoritkillar, jag kan umgås med mina vänner.

Men hur sweet hade det inte varit att få flytta till en ny stad (jag har ju som velat lämna ösd i tid o evighet nu!!), lära känna massa nytt folk, få lära mig mer om det jag tycker är roligt o intressant, få en utbildning innan jag är för gammal.

Men nu blir jag högst troligen kvar här i ösd o jobbar vidare...så vi ses..

äpple o marackas på er


Döviken med Bönan & Agnes

Idag har vi spenderat dagen i Döviken o tittat på traktorer som kört race, gräsklippare som tävlat och ja det har varit mkt underhållande!!
   
Så här såg dom ut när dom brummade iväg...
 
Agnes gillade inte riktigt det ljud som kom från alla maskinerna, och inte heller ville hon le på bild, så hon gömmer sig men Lena hon kan le hon :)
 
 
Gräsklippare som racar...spänningen var olidlig mest hela tiden



Och nämnde jag det? att det var väldigt mkt sol framme under den här tiden...


festival eftersnack


Festivalen var hur bra som helst, så mkt bra musik, mkt roliga människor att titta på och bara så underbart att vara nån annanstans!! Fler festivaler o fler minisemestrat röstar jag för, LÄTT!! Nån som vill åka med? ;)

  
  
Torsdagen (som vi först inte hade nån biljett till, herrgud, hur tänkte vi där? Det hela blev mkt dyrare än vad vi tänkt men vi var ju bara tvugna att g på torsdagen oxå!!) iaf, torsdagen började vi med lite Hoffmaestro, dom var helt och då menar jag h e l t galna på scenen. Och om fick alla i publiken att springa vänster o sen springa höger o sen vänster igen, skitkul!! Ane Brun som jag ville se missade vi då vi inte fattade festivalområdet så vi hittade inte rätt scen..ovanligt för mig va? Så torsdagen fortsatte med en annan favorit, Melissa Horn, lika bra o fint som alltid. Hörde även lite av Alice in Chains, såg dom inte men hörde iaf... 

    

Sen fortsatte denna festivalkväll med babian som var galet bra, nya idoler till mig kanske? 


    

Sen smällde det när Robyns spelning började, kan man sga bra? Nej tror man måste hitta nåt annat superlativ, BRA var det :) 



Men var kvällen slut där? Näe, då fickman knata till nästa scen för där var Kent, underbara Kent. Tänkte köpa en liten Kent-souvenir men det blev inte, får se om det blir på yran istället då..

Sen gick vi hem o sov efter ca 12 timmar på benen, min rygg? Ja ni som känner mig förstår att den var helt av i stort sett och varje steg hem kändes som, hur ska man förklara det, en kniv som sticks in o vrids om gång på gång på gång, men det gjorde inget för det var lugnt värt det!!



   

Fredagen började vi med en liten solpaus med katten Pricken för att sen gå till festivalområdet igen för nu var det Lily Allen som startade upp kvällen, bra start var det.

  
Vidare till Hardcore Superstar, love it!! Hade hoppats på att få höra Liberation live men den missade vi för vi var ju tvugna dra vidare innan dom spelat eftersom The Hives nu befann sig på en scen en liten promenad bort så dict gick vi...

 
Snyggot i The Hives där då, kär? jag?...inte då ;)


  
Sen lite hårdrock med Katatonia som förvånade mig, gillade dom skarpt, fattar inte riktigt grejen med att heagbanga och ha håret för ansiktet under hela hela koncerten men what ever rocks your boat lixom. Musiken var iaf mkt mkt bra! Sen satt vi på en gräsplätt i väntan på The Ark och såg Europe på storskärm, ja, det var "The Final Countdown" som var hans avslutningsnr, men roligt var det o hela borlänge sjöng med, haha! Och vissa tog en liten tupplur med den skönaste huvudkudde jag nånsin sett...

  
Sen kom shownissarna i The Ark, haha. Bra o roliga o några klädbyten gjorde Ola, underhållande :)
Och då traskade vi hemåt igen då o jajjemän, ryggen var som inte med men fortfarande värt det!!

  
Då var vi inne på lördagen då, sista festivalkvällen, lite mör i kroppen men på't igen bara. Blev faktiskt en mkt nykter festival, vi satsade på att få se o höra mkt musik istället, gillade det konceptet faktiskt!! Iaf så började vi lördan med att sitta lite i solen o lyssna på DLK och sen på Johnossi, bra musik men lite småtråkig på scen dock..

   
Amanda Jensen befann sig i borlänge, skön röst den tjejen har. Fipplade på lite mkt på scen med mikrofontrassel som lite så störde uppträdandet men sweet music är det!

  
Men nu jävlar smällde det ordentligt när Mando Diao spelade, på hemmaplan. Folk var galna och dom var galet bra. Vi stod väldigt långt bak då hela borlänge redan hade ställt upp sig när vi kom dit, men hörde dom gjorde man ju ändå och ja dom är underbara!

 
Markus Krunegård, skön musik men liiiite tråkig på scenen han med men gillar texterna!

  
John Fogerty, här var medelåldern högre i pubilken så då ökade även fyllan, helt ärligt! haha! Men skön lirare det där då. Gustaf ringde sin pappa under koncerten o gjorde han avundsjuk, jag ringde Tommy o spelade in ett meddelande till honom Fogerty live i borlänge, tur han har en snäll styvdotter! :)

   

Festivalens absolut bäste uppträdande var utan tvekan Jay-Z. Jag är absolut inget galen fan av honom men fan vilken sjukt bra show, bra musik, härlig stämning. Helt helt underbart! Han är utan tvekan en ödmjuk o jättefin människa, det tror jag verkligen! Och ja, det var väldigt mkt folk där, kolla bilden på publikhavet som dom visade på storbildsdkärmen! Han tog upp två personer som fick sjunga med honom oxå, galet!! Flera såna koncerter tack!! Blev så glad o på bra humör av den sista koncerten på hela helgen!!

Jaa, o sen på söndagen så packade vi ihop o åkte på kupolen o köpte en present till Perra o Camilla som tack för att vi fick bo hos dom och sen till Gustafs mormor o morfar för att få lite lunch. sen körde vi hem, jag sov halva vägen o körda andra halvan..tur jag inte gjorde båda samtidigt iaf ;)

Ja, det var väl som det hela..typ. Träffade på i stort sett en enda jag kände där nere, eliN var där. Det var kul att se henne, blev lite förvånad när nån plötsligt skriker Hannah Sandström...haha!

NU längtar jag verkligen till YRAN det ska bli tre dagar av galna roligheter, är ni med??
(och stråket då såklart, inte att glömma, vi börjar väl med det då.. ;) )

Puss & Kram & Peace & Love

P.S Solen var gassande varm under hela helgen men brände jag mig som jag alltid gör när det är sol? Svaret är nej för att för en gångs skull i mitt lilla liv så kom jag ihåg att ha med solskyddsfaktor och faktiskt använda den, är så stolt över det att jag måste få berätta, haha! D.S


RSS 2.0