efter påsken kommer fastan...lr hur var det nu?

Jag mår piss kan man säga. Har varit hemma i Lit över hela påskhelgen i stort sett och vad fick jag av det, jo en magsjuka. Antingen är det vinter-kräk-sjuka, för det har gått en sån vända på mammas jobb och det var hon som blev sjuk först, eller så är det nåt som vi ätit, men vad...För nu är alla, alltså, jag, mamma och Tommy dåliga. Jag böjade väl som känna av det redan på söndagkväll men inte så farligt, sen igår så mådde jag verkligen illa men inte så jag trodde jag skulle bli sjuk egentligen. Men oj oj..natten var inte rolig. Var väl upp runt tre för att kräkas första gången, ont i magen och kunde verkligen inte sova. Övervägde om jag skulle klara av att jobba men nej, insåg ganska snart att det inte skulle gå, och det verkar ju som vara smittsamt det här så bäst att stanna hemma så man inte smittar alla kollegorna. Och jag har ju mått piss hela dagen, klockan är snart 18 och jag har inte kommit ur pyjamasen än. Tog mig från sängen till soffan, har sovit av och till, kräkts lite, försökt äta, det enda som går ner är i stort sett frukt och avslagen cola. Mums.
Mr.P föreslog en dräktighetskoll men jag tror inte det brukar vara såhär smittsamt ;)

Och att sjukanmäla mig var ju precis vad min ekonomi behövde just nu, gjorde klart deklarationen igår och betalade in 7138 kronor till det där jävla skatteverket. Känner mig rikare än nånsin, verkligen. hade man inte ont i magen innan så fick man ju det av det där.

Sen bara allt annat som jag skulle göra i veckan, allt bara förstörs när man är sjuk. Hade gjort planer, folk jag skulle träffa, grejer jag skulle fixa, ta tag i forumgrejer, pappersgrejer.

Och framförallt så ville jag verkligen hjälpa och vara där för en av mina bästa vänner idag. ♥


Sooooooooooooool (men ingen solskyddsfaktor)

Men tråkiga helgen då. Kan det inte alltid vara lediga dagar med massa sol? DÅ skulle man vara glad och lycklig jämt, eller kanske inte. Men gud vad det har varit helt underbart den här helgen alltså! Varit mest i Lit och solat och tagit det väldigt lugnt. Så skönt, och ja jag har bränt mig, har inte använt solskydd. Eller jo idag sa mamma till mig och då gick jag för att leta reda på en tub som säkerligen hade gått ut för flera år sedan men då var det ju lite sent. Tror inte poängen är att man ska smörja det där på redan bränd hud.. men vad vet jag? :p

Förutom att ha hängt hemma i Lit med mamma, Tommy och Zixten så har jag dessutom fått krama om och surra lite med Ejan. Helt galet att dom snart kommer hem för gott (?) Lägenhet på frösön, flyttar upp till 1 Juni, helt galet men helt underbart också! Gillar när vännerna är nära! :)

Igår (lördag) var det dags för Hanssons 30-årsfest. Det var trivsamt. Jag tog Mimmi dit så jag höll mig spiknykter, men man kan ha roligt ändå. Det var en rätt chillad tillställning. På plats när jag kom hittade jag Johnny som var hem över helgen, gav honom en uppdatering från återträffen, haha! Och sen hade vi såklart födelsedagsbarnet(gubben) Johan och hans sambo Åsa. Sen var det tvillingarna, Gustav och Fredrik. Och Johan och Maria. Det var grillning först, middag ute. Det var som..lite kallt och lite myggigt faktikst. Så när det blev dags för tårta gick vi inomhus. Det surrades, skrattades, gjordes nåt försök till singstar men ingen var egentligen så pepp på det. Sen avslutades det hela med lite kortspel innan alla bestämde sig för att det var dags att bege sig hemåt. Men en mkt trivsam, rolig och chillad kväll :)

Btw. så har jag blivit som ännu mera säker på att jag inte vill ha barn. Aldrig ska man väl inte säga men inom dom närmaste 1o åren är det inte på tapeten iaf. Har som en lång lista med mina anledningar till varför. Men har även en annan lista jag har i huvudet som jag ska ta och skriva ner nån gång. En lista från klarsynta ogravida mig till gravida hormonstinna mig. Så jag kommer ihåg då vad jag tänker och tycker nu!! För om det där ska hända mig nån gång så ska det fan i mig bli som jag vill ha det..så det så!


Just nu längtar jag till forum och till london! Underbart ska det bli minsann!

"Sol i sinne, brun inne" -Rudolf


påsken är här tror jag minsann

Bio var det i tisdags som redan nämnts. I onsdags var det middag ute med dom fina flickorna Sara, Felischa och Jennie efter jobbet. Vi hamnade på dalwinnies där världens största nachotallrik fick bli min middag..herregud vilket nachoberg, men gott var det. Åt även lite vitlökssås, gaah!?!
Och om vi hade saker att prata om, det blåser upp till storm kan man säga, omg! Men jag tror det kommer bli bra tillslut, man får lixom bara anpassa sig, det gör man ju alltid och man klarar sig alltid på ett eller annat sätt. Även om det var lite molokna miner så var det supernice att träffas och surra. Det är ju inte alltför ofta jag träffar Jennie nu för tiden! Mera sånt, ja!!

Efter middagen så följde jag och Sara med Felicia till stallet medan Jennie var tvungen åka hem till trötta hunden och barnet. Och jag gillar faktiskt att vara i Felicias och Korvens stall, jag är ju inte alls en hästtjej men det är som trivsamt där. Som ett lugn på nåt härligt hästigt sätt :)

  
och det är även mkt fint där!

Haha, sen måste jag berätta om veckans absolut roligaste, jag skrattar fortfarande. Så jävla roligt och så sjukt överraskad jag blev. Igår jobbade jag ju som vanligt på jobbet, satt och knappade på en av datorerna med ryggen mot entren, hör att Astrid hejar på nån. Vänder mig om för att se om jag kanske borde kliva upp och ta emot nån i receptionen men nej då.. det var ingen patient, det var en Henke som kom förbi med ett påskägg! Haha, herregud vad jag skrattade, han är ju helt sjuk! Men det var en sån sjukt rolig och skön grej att göra, helt oväntat, typ iaf. Hade ju sagt att han var tvungen göra nåt för "vad du ser sliten ut" kommentaren jag fick för ett tag sen. Och nu måste jag ju säga att han är förlåten och att nu är vi vänner igen, haha! :)
Blev som en snackis på jobbet det där.. ;)

  

Och det var verkligen inte lilla ägget heller, men det var dock inte fyllt med godis.. fick en fin reklamt-shirt och en fin reklam-mössa, haha! gjorde det hela ännu roligare!

Fick även påskägg från jobbet, superfint, av plåt med massa godis i, nån som vill smaka? välkommen hem till mig, kommer ta ett tag att äta upp det där tror jag.. kanske..

  
Superfina, direkt från kontorsvaruhuset :p

Så var vi framme vid idag, skärtorsdagen, den här hemska dagen då jag låser dörren och låstas att jag inte är hemma om det ringer på dörren. För det kan ju vara nåt hemskt litet barn som tigger godis.. huvva!
Idag jobbade jag bara till lunch, sen flexade jag ut för att kunna hänga med Lena. Träffade upp henne, barnen (agnes och Kerstin) och Kickan på stan.
 
Där vi började med att stanna till på torget där patrics combo, marmelad orkestern och ständut black spelade och yvonne ryding pratade. Det var den här turnen dom gjort, med basse-stiftelsen. Bra musik var det men östersundarna var lite slöa och stela... dåligt svar på auktionsgrejerna som gjorde men men.
Sen gick vi upp till mediahuset för en nostalgitripp. Det ska visst stängas igen och programmet ska flyttas ner till skolan så alla vi gamla elever var inbjudna för en sista titt. Så dit gick vi, såg ut som man minns det fast med mer moderna grejer och inget mörkrum! vad tråkigt!! Fast gud vad man hade glömt hur det faktiskt såg ut där inne, alla rum och dörrar..kom inte jag alls ihåg. Att jag inte gick vilse?! både då och nu.. ;)
Var iaf roligt att se stället igen och hälsa på några lärare även om det inte direkt kändes som att alla kände igen en men ändå, roligt.

Sen gick jag hem och här sitter jag nu och funderar på om jag ska på dans ikväll eller inte.. Jannez på furan. Och furan och jag gillar ju inte riktigt varann men det är nog ett annorluna furan ikväll, med tanke på att det är skärtorsdag och att det just är jannez som spelar..mmm, ska tänka en liten vända till!

Har också gått igenom, eller jag har inte gjort det egentligen, jag har letat fram mina papper om hur jag jobbat inom djursjukvården och gett dom till mårten. Så hon ska nu göra sitt yttersta för att få igenom mig hos jordgubbsverket så jag kan få leget den vägen.. Men som jag sa till henne så vore det ju sjukt bra om jag kan det men att jag kommer fortsätta söka skolan. För det är min dröm, det är den vägen jag vill gå, dels för utbildningens skull, dels för att komma härifrån, dels för att få uppleva hela högskoleupplevelsen, träffa nytt folk och hela den biten. Det är vad jag vill.
Men det ska bli mkt intressant att höra hur det går på förhandlingarna som ska göras nästa tisdag. Roligt och spännande, och känns bra att dom faktiskt försöker fixa det åt mig, verkligen!!

Nu ska jag tänka vidare på det här med dansen..

Glad Påsk så länge på er


"Sucker Punch"

I tisdags så var jag på bio med Anders och Thomas. Himla roligt att vi fortfarande umgås, trots att det är så sällan vi ses eftersom grabbarna har bosatt sig så långt söderut.

Iaf, nu var dom ju hem för att gå på den underbara återträffen så då passade vi på att hänga lite till här i veckan. Så i tisdags blev det bestämt att vi skulle gå på bio, hade ju kanske tänkt att vi skulle hinna umgås lite mer innan själva fillmen men dom var så sena på att ta sig till stan så det blev direkt till bion. Vad skulle vi se då? Jo, "Sucker Punch", en mkt mkt märklig film, jag fattade i stort sett ingenting, vilken värld var den sanna? Vad handlade den om egentligen? Måste man kanske se den flera gånger för att förstå? eller är det helt enkelt inte meningen att man ska förstå?

Ja, det vet man inte, den var ju inte asbra men inte asdålig heller.. fast det var iofs bara vi tre i hela biosalongen så jag vet inte om det beror på att folket i ösd redan sett den eller om den är helt dissad?!

Ja, och om det är någon som inte vet vilken film detta är följer nu här ett litet trailer-klipp :)





...if you don't stand for something you may fall for anything...


"ska jag falla ja då ska det finnas tid att falla fritt"

Om nån nu missat det så har jag ju varit sjuk sen förra helgen och det är ju inte roligt, ska försöka att inte gnälla allt för mycket om det för det har jag ju redan gjort och sen är det ju som bara en vanlig förkylning så det är ju inte så synd om mig...egentligen..

Men iaf, i fredagsmorse när jag vaknade så hade jag så sinnessjukt ont i halsen att jag bara inte orkade gå på jobbet. Jag har ju varit helt slut på kvällarna hela veckan, det har lixom tagit musten ur mig. Så efter ca 45 minuters funderande så sjukanmälde jag mig. Funderandet var mest på om jag egentligen hade råd med att vara sjuk eller inte men va fan, orkar man inte så orkar man inte. Och det är ju inte direkt sådär att jag har massa sjukdagar..  Men det var nog en mindre lyckad dag att vara sjuk på, man vet ju att det blir lätt snurrigt när vi går en man kort så lite dåligt samvete hade jag ju. Fick en uppdatering dels på lunchen och sen en senare på eftermiddan.. men dom fick nog dagen att gå ihop trots allt ;)

Nu kan man ju tycka att jag borde varit hemma och bara tagit det lugnt hela helgen men det gjorde jag inte riktigt, eller ja, fredan sov jag i stort sett hela dagen. det behövdes! Men sen på kvällen hade jag ju som sagt att jag skulle åka till Brunflo på Henkes 30-årsfest så det gjorde jag. Maria, Pether och Jerker skulle ju oxå dit så jag fick skjuts, det var ju nice. Mkt trivsam och rolig fest var det. Kände typ ingen där men roligt ändå. Trist att vara sjuk dock, man är ju inte på topp då direkt. Men jajjemän säger jag om den kvällen!
Nu återstår att se hur många som sa att dom skulle komma på påskfika på fredag kl 14 faktiskt kommer, mkt intressant. Och frågan är hur bra Henkes nästa ursäkt blir, ska vi bli vänner på riktigt? ;)

På lördan (igår) så var det återträff från högstadiet, 10 år har det visst gått. Men det var faktiskt lite av en besvikelse, vet inte riktigt vad det berodde på. Lite folk (vi var 7 st från våran klass, 2 från L och 1 från I..), var vi för nyktra? för gamla? för tråkiga? eller var jag bara för sjuk? Jag fick nog snyta mig hundra gånger men det hjälpte inte, blev bara mer och mer täppt i näsan, hade kunnat döda för en nässpray.. så blev rätt tidig kväll, jag och Sofia slog följe hem, det var innan klockan ens blivit 12.. Men självklart var det mkt roligt att träffa dom som kom. Men vi ska oxå träffas senare i veckan, det blir nog roligare :)
En sak som var rolig var att det var ju som dans där samtidigt, PRO:are som dansade till Claes Lövgrens (?), så när man var där och dansade sänkte man verkligen medelåldern.. Iaf, dansade nån dans och en tjomme som jag dansade med hade ju oxå varit på Henkes fest, det var humor när vi insåg att vi båda hade varit där...haha..
Men i det stora hela, en besvikelse.

Idag har jag städat lite, fan vad jag hatar när solen lyser in genom fönstret och bara lyser upp allt damm som finns.. herregud! Så det blev lite städning idag på dan och sen liten liten promenad med Lena som avslutades på Daffys. När vi gick därifrån sprang vi på Annika och Salsa, det var roligt. Saknar verkligen att jobba med henne, och andra med såklart. Men dom andra som jag gillar träffar jag ju som ändå utanför jobbet, men inte henne så det är roligt när vi stöter på varandra på gatan och kan surra lite :)

Lite senare så blev det en längre promenad med Sara, härligt!
Man kan nog säga att våren minsann håller på att göra intåg. Jag tog och slängde ut lite vintergrejer i bilen idag, det får följa med till Lit, måste ju dit nåt i veckan och byta Mimmis skor. Och hälsa på Ejan som är hemma!! Så jag får se kulan, så spännande!

Känns som den här veckan är fullbokad..ooops.

"men ska jag känna
då ska det finnas tid att känna fritt"


tänkte gnälla lite...

...för jag är sjuuuuuk! Hatar det här. Ibland så går man (eller iaf jag) runt och tänker att vad skönt det skulle vara att bli lite sjuk så man får vara lite "ledig" men guuuud vilken dum tankegång det är. Att vara sjuk är ju pest och pina, men det glömmer man (iaf jag) från gång till gång..

Nu har jag inte varit så sjuk att jag stannat hemma från jobbet (ÄN), jag har istället varit på jobbet och smittat ner dom som fortfarande är friska. För det är många på jobbet som är sjuka så troligen kommer min sjukdom därifrån. Men idag så satt jag brevid mr.P i typ 2 minuter, sen gick jag iväg och när jag kommer tillbaka så hör jag..han låter förkyld när han pratar. Det var hysterisk roligt, den smittan tog snabbt, haha! :p

Nu kommer det riktiga gnället, nu ska ni få veta hur dåligt jag mår så ni kan tycka lite synd om mig, är ni beredda? Det kanske smittar av att bara läsa om det.. :p

Jag har konstant lock för öronen, är i stort sett döv, vilket är extra jobbigt när man ska försöka prata i telefoner som inte fungerar normalt i vanliga fall.. Halsen gör så sjukt ont att jag funderar på att kapa av den. Hostningarna gör oxå jävligt ont, lite som att en bit av lungorna är vå väg upp vid varje hostning. Näsan svider av alla 127 gånger jag måste snyta mig om dan, vilket jag nästan har gett upp för det spelar ju ingen roll, går ju iaf runt och snörvlar konstant. Och att man rätt ofta böjer sig framåt på jobbet när man ska göra grejer hjälper ju inte direkt. Och just den böjningen framåt är oxå skön för bihålorna där det känns som nån tryckt in bomull tills det inte gick in nåt mer. Och tillslut så var det resten av kroppen som bara värker.. fan då.
Jo, det var ju en sak till. Nu mår jag dessutom illa. förkylning+magsjuka=hell??

ångest.


måndag efter helg = sjuk (igen)

jodåsåatt..då var det måndag igen. Allas favorit dag, vem älskar inte måndagar? En hel vecka framför sig, upp tidigt i fem dagar igen, man längtar ju varje lördag efter måndagen..

Iaf, helgen var rolig. Dom är ju som rätt så ofta det. Fredagen var ju inte så spännande, somnade i soffan och sen var det sängdags, produktivt kan man säga. Och sen på lördagen så var det egentligen tomt i kalendern, hade inga planer alls. Men så hade heller inte Felischa så vi slog ihop våra tomma dagar, började med en härlig vårpromenad med Zorba. Trivsamt.
Sen på kvällen möttes vi upp igen, vi funderad på om man skulle våga sig bort till folkan för en liten dans, men med band som elizas och willez från dansbandskampen kändes det som att det mest skulle vara barn där... så vi satt hemma hos mig först och drack lite vitt vin och päronlikör (haha) och sen gick vi ner till bishop. Där vi mötte på nån "gammal bekant", det var roligt...

Det var oxå roligt att Felischa ville ha en tatuering, en sjömanstatuering.. visst blev den snygg? Karriärbytet kanske inte är så långt bort ändå? ;)



Sen på söndagen var jag så sjukt trött och även lite ont i huvudet, kan det varit vinet? lr möjligen den kommande förkylningen? Iaf, gjorde inte så mkt alls på söndan, jag gjorde inget, vilket även innebar att jag inte lagade nån mat heller..så runt klockan 18 messade jag Sara och kollade om hon ville äta pizza med mig och det ville hon vilket var tur.. För när jag kom hem till henne vid typ 18.30 så var jag mkt mkt svag, skakig och blodsockret var nog väldigt lågt. Jag satt på golvet i hallen och försökte med skakande händer läsa pizza-menyn för att kunan beställa.. insåg då att jag inte ätit nåt på ett dygn, det var sådär bra insåg jag oxå..
Ja, så vi åkte bort till reveljen och fick med oss goda pizzor hem. Härlig söndagsmiddag!
efter pizzan bjöd sara på brownies och filmvisning "amelie från Montmartre" Det är en rolig och annorlunda film, men så trött jag var.. somnade till litegrann i Saras soffa.. men sen när jag kom hem vid 22.30, kunde jag somna då eller? NÄ! Fan vad trött jag var imorse, hasade mig ur sängen klockan 07.00 och gick hemifrån typ 20 minuter senare. Och kände mig allt annat än frisk. Har snorat och hostat hela dan. På förmiddan var jag alldeles varm men samtidigt kallsvettig.. feber? Det vet man inte..
Så springturen jag skulle göra med Sara och Felischa ikväll fick jag ställa in..så nu tror dom att jag bangade :p Men det kommer flera springtillfällen såklart!!

Nu, nu är det jag och tvättstugan hela kvällen.


Mina fina, gamla och nya


Jag har insett dom senaste dagarna att trots allt så är jag rätt lycklig och det tack vare att jag har mina underbara vänner. Och när jag då började tänka på det här så insåg jag hur dålig man (iaf jag) är på att tala om för sina vänner hur mycket dom betyder för en. Så nu vill jag säga det till ER, ni är helt fantastiska och jag älskar er.
Ni ställer alltid upp och jag vet att ni finns där och det hoppas jag ni vet är ömsesidigt!

Några av er har jag känt i hela livet
andra i stort sett hela livet
och andra bara några år eller mindre ändå

men nya eller gamla, ni betyder så mycket och vi är vänner för livet

puss på er


en kväll i stallet

Ja som sagt, orkade som inte med att åka till långtbortistan för att dansa, eller att gå på fest men så pratade jag ju med Felischa och hon skulle till stallet och hälsa på Korven så jag hakade på. Det är som roligt, som är så fina hästarna. Dom är stora och snälla. Känner ju att jag är sjukt ovan att vara runt hästar men det är roligt!

 
Först red Felischa och fick hjälp av Louise (?) i stallet med att få Korven att göra nåt speciellt.. det var bakbenen och ryggen och nacken som skulle bete sig.. Ja, jag är ingen hästtjej, men det såg klurigt ut :)

 
Sen var det min tur! Jag svingade mig upp som jag aldrig gjort annat i hela mitt liv, sen galopperade jag och korven runt i ridhuset, vi var så synkade ...lr..nä, nu ljög jag kanske lite.. Jag hasade mig upp på stackars Korven, men jag var ändå stolt att jag inte behövde kliva på en pall utan faktikst lyckades..ja låt oss kalla det svinga, mig upp på ryggen hans. Och sen var det inget galopperande iväg, Felischa fick leda o´mkring oss i ridhuset och jag höll i mig i manen och trodde jag skulle ramla ner.. Sen skulle vi visst trava lite, som den gamla travare han är.. haha, det var läskigt.. Men Korven var så snäll, han kände att det satt nån knäppgök som inte alls visste vad hon sysslade med, så han var så himla snäll och tog det så lugnt med mig :)
Och ner kom jag oxå.. inte sådär snyggt som comboysarna men iaf utan pall lr nåt annat stöd..haha

  
Sen fick Korven komma in, bli lite avspolad och sen sa vi godnatt.

(kassa bilder, ingen blixt, jag visste inte om hästar gillade blixt lr inte..haha)

Men det var så roligt!! Så tack Felischa och Korven!


Over and done with

OMG, vad jag var nervös imorse, tror det beror på att jag verkligen verkligen verkligen vill höja mitt resultat i år och att det lite sådär känns som "sisra chansen"..typ. Men iaf, som vanligt släpper all nervositet när jag väl får papperna framför mig och kan börja fokusera. Och hur kändes det då? Ja jo, kändes bättre än vad det gjort tidigare, lr annorlunda. Kände att jag hade bättre fokus och förståelse för DTK delen än vad jag nånsin haft.. svårast var ELF.. kände hyfsad koll på ORD, LÄS och NOG faktiskt.. jaja, nu glömmer jag skiten och väntar en månad för att få resultatet ;) Nej, jag skriver inte av mina svar så jag kan inte kolla dom redan idag. Jag väntar..
 
Jag tar alltid med mig massor med pennor..vet inte riktigt varför, man skriver ju inte mkt, man kluddar lite blyerts i små luckor lixom.. jaja, nervösa tvångstankar..
Jo en sak till, varför är det alltid förvirrade gamla tanter som är provvakter? Dom jobbar alltid i par..där den ena alltid är mer förvirrad än den andra och måste hela tiden kolla allt med den tant som "har koll"..


Söta "lilla" Niak. Det är mkt hund det där, men han är snäll, gammal och snäll. Och en aning sjuk. Stephanie såg lite nervös ut när hon hämtade honom, tror inte hon varit hundvakt till lilla Niak tidigare.. hoppas det gick bra :)

Är det dags för Chilla ändå?  Jag får ju ångest och beslutsångest och allt på en o samma gång.. what to do?

 
Tänkte som en sann bloggare visa vilket sött demdem jag hittade för ett tag sen.. Det här med söt är ju inte ritktigt min grej men jag provade och det var ju som lite roligt faktiskt :)

Ikväll är det ju dans på flata men jag är för seg efter den här sjukt långa dagen så inte orkar jag sätta mig i bilen och köra dit.. OPe and the gang åkte tidigt och var dessutom redan fullt i den bilen.. Felischa var liiiiite sugen men inte längre.. så nu blir det lugna helgen, följer med Felischa till stallet istället och klappar lite på korven..

Imorgon, då är det sovmorgon!!

Puss & Kram


Hannah 2.0

Det är vad jag hoppas att morgondagen ger för resultat, men tror vi på det? haha.. ;)
Men ett litet 1.7 skulle jag nog oxå vara nöjd med.

Så ikväll är det en lugn och sansad kväll på skolgatan, laddar upp inför en hel dag med det där jävla högskoleprovet...omg! Ska bli så sjukt skönt när det är över, klart, gjort, borta.. bara glömma och invänta resultatet. Tänk om man bara kunde få så bra som man behöver på det där, då skulle det ju lösa livet.

2.0


RSS 2.0