snö i massor!

Det är sjuuukt mkt snö nu! Härliga vintern är på plats kan man verkligen säga!

Och det fick vi verkligen känna på när vi var till Felischa för att kika på lite trueblood.. Jag och Sara tog Mimmi ut till önsjön. Redan när vi körde fast för att komma IN i carporten och Felischa fick komma ut och gräva fram oss så kunde man ju där ana att hemfärden skulle bli ett äventyr ;)
Och det blev det, eftersom det snöade konstans HELA kvällen..så vid 22 tiden när vi skulle bege oss iväg fick vi börja med att planera färden från carporten upp över uppfarten och ut på vägen.. Skottade bort massa snö så att jag skulle kunna backa ut med ett schwung för att få fronten åt rätt håll. Ja den biten gick ju faktiskt rätt så bra, vi hade skottat en bra väg.. Men sen, när stackars låga GTI Mimmi skulle börja klavra sig upp genom decimeter lagret snön, då gick det tungt. Vi körde fast, fick skotta, backa, ta om, putta på..och så höll vi på ett bra tag..jag satt iofs mest kvar i bilen och sjön "mitt i ett äventyr..." medan Sara och Felischa skottade. lat? jag? näe..
Till slut kom vi upp på vägen, jag fortsatte rulla, vinkade hejdå till Felischa och Sara fick hoppa in i farten för här stanas inget mera.
Med dålig sikt, taskigt väglag så begedde vi oss hemåt. På vägen dök det såklart upp rådjur, dom tutade vi bort.. Saras kommentar "bara kör, dom flyttar på sig.." hahaha!
Och sen när jag lämnat av Sara och skulle hem till mig så får jag ett "ungomdsgäng" (ja jag inser hur gammal den kommentaren får mig att låta..) rakt framför mig som lugnt spatserar på vägen mitt i snön.. jag tutar på dom, flyttar dom sig? ja, jättesakta, jag tutar och rullar förbi dom med centimetersmarginaler..hahaha! Dom såg lite arga ut..kids alltså :P
Ja, vi kom hem iaf, en liten erfarenhet rikare!

Sen dess har det ju i stort sett bara fortsatt snöa, det är galet mkt snö!

Idag har jag varit ute och åkt längdskidor för första gången på typ 10 år säkert. Jag och Sara åkte 8 km "spåret" vid svartsjöarna. Det var jättehärligt, en aning ovant, balans? teknik? vad är det, haha! Och sen var det ju inga spår dragna så det var lite svåråkt men superhärligt och jättefint! Mera skidåkning kommer det garanterat bli den här vintern! underbart!

Ja, vad mer? Jo, igår var det trettondagsdansen i Häggenås. Jag, Sara och Gustav åkte dit. Det var mkt trivsamt, men jag tycker verkligen att ständutt blakk som spelar i pausen spelar för länge. Pausen är för lång, blir som tradigt, dom har ju fan haft samma reportoar sedan 1997. Ja, det funkar att stå och hoppa till när man är aspackad, och det är väl lite det dom lever på skulle jag tro..men men, summa sumarum, dansen var rolig :

Och på tisdag, då åker jag på kurs, tillsammans med Linn och lite folk från djursjukhset. Ska bli jätteroligt! Anestesiologi steg 2, i sigtuna. Flyger hem igen på fredag den trettonde..ojoj.. ;)


Puss på er i snön!


Idag

Medan jag ändå håller på och skriver fortsätter jag lite till..
Jobbet, det rullar på, mycket att göra hela tiden, ojojoj. Inventerat dom senaste dagarna, det är inte roligt, haha

Sen har jag pratat med våran hyresvärd idag, det är som en speciell upplevelse varje gång. Jag var tvungen ringa Gustav direkt efter..och som man får skratta..
*jag TROR inflyttning sker 1 februari
*jag TROR att eventuellt vi kan ha en parkering till
*jag TROR jag ska ha kvar mitt gamla förråd i källaren eller ev ett annat
*jag TROR vi ska välja tapeter på fresks, oklart hur det ska gå till exakt
*plast eller trägolv? Oklart...
*osv...
Ja, grejen är att jag kände mig mer förvirrad efter samtalet än innan..men imorrn kommer en kille och ska kolla på våran nuvarande lägenhet och efter det ska jag som prata med bengan igen..ja, man måste kanske ha varit med eller pratat med honom nån gång för att tycka att det här är roligt men alltså... hahahahahaha!

Sen nu idag är jag själv hemma, Gustav jobbar kväll igen, så jag tar det lugnt hemma, tvättar och donar lite.
Plus att pappa var hit och hämtade mina skidor så nu har jag glid och fäste på dom, så nu är det bara att våga sig ut i nåt spår..herregud, det var längesen! HAHA!
slättöfrs, utförs, skoters..vintern kan man ha roligt på!

Jag behöver en ny mobil, en ny data, mc-kläder m.m...löneförhöjning på g?

Ska iaf på kurs nästa vecka, anestesi 2, ska bli intressant!

pussokram


Jul och Nyår

Ja, julafton har åter igen kommit och gått.. slås varje år av att det verkligen inte är som när man var liten..spänningen och förväntan är inte riktigt samma längre. Även om det är roligt med barn som är med :D
Det var jag, mamma, matte, anna, max, hampuz och zixten som firade hemma i Lit. Det var en bra jul trots allt. Men han saknades. Det kommer han alltid att göra.

   
Tomten var ju inte med oss i år så vi gjorde en variant där tomten lämnade säcken på bron..och även det var ju väääldigt spännande och lite läskigt sådär..

  
Utdelningsdags!


Det var ju lite svårt det här med att dela ut julklappar..alla som hade en etikett som börjar på H var ju tyvärr inte till Hampuz.. ;)


Helt oslagbar bild, Hampuz har fått en ambulansbil som Max så gärna ville leka med..så med handen på hakan och surminen visar han att han inte är helt nöjd..medan brorsan är superglad i bakgrunden med en annan julklapp, hahaha!!

Även jag är nöjd och glad för mina klappar. Jag hade varit rätt snäll i år tror jag :)

Nyårsafton "firade" jag hemma med mamma. Det var bara hon och jag. Och som det underbara sällskap jag är så somnade jag i soffan och mamma väcker mig kvart i tolv och frågar om jag vill vara med när det blir nytt år..haha, jag var sååå trött. Men jag hann ;)

Så mina vänner, lite i efterskott

God Jul och Gott Nytt År


lussekatt på julfest

Ja, julen inleddes ju med en julfest på jobbet, där man såklart (?) satt med i festkommiten.. Detta var en mkt trivsam tillställning.. Vi som höll i det sjöng julsång när vi serverade vinet, haha..jag sjunga? händer inte alltför ofta..speciellt inte inför publik men det var väl roligt det med.
Maten var inget julig alls, vi caterade lite italensk plockmat typ, bra gjort av oss!
Men temat på julfesten var iaf JUL, så alla var utklädda..det var julbockar, läs patric ;), karl-bertil, julgranar, pepparkakor, änglar, tomtar, rudolf med röda mulen m.fl.
Och jag var som tidigare sagt utklädd till lussekatt, tack så mycket Isabell för sminkningen :) Många facinerades över min låååånga ögonfransar. Det var lite av en upplevelse att ha dom på sig oxå. Isabell lyckades även limma ihop mina ögon när hon limmade på fransarna..haha, hon fick hjälpa mig öppna ögonen efteråt..
Summa sumarum, det var en mkt rolig kväll! Mera roliga fester till folket!!!

 
Jag som "lussekatt", är faktiskt rätt nöjd över den idén.. en katt som lussar lixom, haha! ;)

 
Den galna skaran sitter och äter, roligt hade vi hela tiden!


Väl hemma så var man lite trött, även om det inte blev allt för sent. Sminket utsmetat och pepparkaksfärg i ansiktet..haha.. Calle kramades ordentligt när hon fick sin julklapp och det var ju snällt gjort..förutom att hon var målad som pepparkaka och ville dela med sig av den bruna färgen..

Fest till folket!


RSS 2.0